Glad påsk!



Sommarväder i april tillhör kanske inte vanligheterna, men i år har det onekligen varit sommar under påsken. Härligt! Önskar vädret skulle se ut så här ända till september nu (med lite avbrott med regn då och då förstås). Känner mig som kycklingen på bilden efter att ha ätit gott och njutit denna påsk :)

I fredags åkte vi till mamma på påskmiddag och sen blev det även födelsedagsfika för min bror som fyllde 31 år i torsdags. Grattis bror!!! Det blev en lyckad dag med mkt lek med dom finaste brorsbarnen ute i det fina vädret. Faster har dock inte på långa vägar den energi som barnen har vad gäller att springa runt och sparka boll mm. Men hon gjorde ett tappert försök att hänga med iaf :) Älskar dessa barn så mkt att hjärtat nästan spricker! Träffade även min vän E som kom på fikat tillsammans med sina föräldrar. Trevligt! Stannade hos mamma till på kvällen och kom hem sent.

Igår kväll var vi hos svärföräldrarna på påskmiddag. Nästan alla var med och stämningen var god och maten ännu godare! Mina svärisar lagar fantastiskt god mat, och det fanns pajer och Jansson och goda sallader i mängd. Gott :) Vi hade dessutom inte ätit lunch så vi var superhungriga när vi kom dit. Vi skjutsade hem Viktors mormor innan vi åkte hem och sen blev det film i soffan hemma. Tack för trevlig kväll tillsammans!

Idag blir det en lugn dag, det behöver vi! Vi har haft lite mkt ett tag så jag ska sola på balkongen en stund, läsa böcker och sen blir det nog filmmys ikväll. Imorgon ska vi eventuellt sätta ihop en garderob som vi köpte billigt på Jysk. Jag fasar lite för det därför att Jysk ofta har hemskt krångliga beskrivningar... Men jag ska inte oroa mig i onödan, det är jag alldeles för bra på ;-) Måste även städa imorgon och försöka få lite ordning för just nu är det saker överallt. Men det är imorgon det, snart blir det balkongen och en bok! Väntar bara på att solen ska krypa runt hörnet så att jag kan njuta av den :)



Trött på vinkelslip...

Skulle sätta mig på balkongen förut idag och läsa en bok och njuta av vädret. Precis när jag ska slå mig ner så sätter en granne i gång med sin vinkelslip. Suck.................. Många många timmar har han hållit på den marodören :-( Han började vid tre i eftermiddags och håller på fortfarande och nu är klockan åtta på kvällen.

Jag insåg att jag måste komma ihåg detta:  Att i Sverige så ska allt hända på dessa korta vår- och sommarmånader. Huset ska renoveras, trädgården byggas i, möbler ska snickras och garaget ska lagas mm mm mm mm mm Det är aldrig lugnt på sommaren! Känner mig nere och trött idag med svår huvudvärk dessutom i vänstra delen av huvudet. Vinkelslipen skär bokstavligen genom märg och ben, det kanske är därför jag är så grinig *morr* Längtar till Gotland och semestern, i pappas hus är det oftast fridfullt och lugnt! Sambon ska dock ha sen semester så det är länge kvar tills dess...

Depp depp depp en dålig dag idag :-(

Vårmys vid Söderhavet!



Idag åkte jag och sambon på en liten tripp och tog med oss matsäck till lunch. Först åkte vi till Norra Mossby som är ett litet naturreservat utanför Hällabrottet med natur som liknar den gotländska. Det var jättefint där och det fullkomligt vimlade av blåsippor och särskilt sådana som blivit rödfärgade av markens mineraler i området. På Gotland är det väligt vanligt med röda blåsippor men jag har inte direkt sett det så ofta här på fastlandet. Men i naturreservatet fanns det många :) På Gotland finns det även vita blåsippor, dom är också söta!

Efter rundturen i Norra Mossby åkte vi till sjön Söderhavet (den heter verkligen så!) där vi hittade en mysig grillplats en bit från vägen. Där slog vi oss ner och njöt av vårvärmen (som varit VÄLDIGT efterlängtad denna ruggiga, kalla vinter) och åt matsäck med Icas ekologiska baguetter, Pepsi max och vindruvor. Mums! Solen sken och vi njöt av fågelkvitter och såg även årets första fjäril :) Vi hade med oss böcker att läsa men vi pratade mest så det blev inte mkt läst. Ska sätta mig på balkongen om en stund och läsa istället nu när sambon åkt till jobbet. Ikväll blir det Lost framför tv:n, inte mkt att göra nu när sambon har sin kvällsvecka på jobbet. Tur det finns tv :) Måste ta tag i virkningen också, har inte blivit något gjort på länge. Men men, en dag så börjar jag!

I helgen som var så var vi hos pappa och firade hans födelsedag. Jättegod mat, gott fika och superkul att träffa syskon och syskonbarn :) Dom goaste syskonbarnen i världen faktiskt! ;-) Tack pappa med fru för en trevlig dag!

Besök i Charleswood!



Igår var jag i Charleswood och hälsade på B och hennes underbara barn M och B. Kul!!! Vi snackade skit, kollade in några av B:s senaste span på Facebook och skrattade en massa. Efter en stund så försvann lilla B iväg, hon skulle till någon fritidsgård. Det var roligare än att umgås med gamla tanter som mig visst ;-) Vi avslutade mitt besök med att spela familjeTP, jättekul! M som också kallas maneten *hehe* var särskilt duktig måste jag säga, hon svarade rätt på riktigt svåra frågor flera gånger! Hon virkar så fina saker också, nästa gång får du försöka virka en SvampBob maneten ;-p Tack alla i familjen H för en riktigt trevlig eftermiddag/kväll! I sommar åker vi och badar på mysstranden och då sover jag över så vi hinner umgås lite mer :D *kram*

Våren är verkligen här!

                         
                                                           
Nu är våren här, och vilken enorm värme den kom med! Man blev nästan lite chockad :) Snart snöar det väl igen som omväxling ;-)

Måste skärpa mig och skriva här lite oftare nu när vi börjar komma i ordning i vår nya lägenhet. Håller på med att packa upp de två sista kartongerna idag. Allt ligger instoppat i skåp och garderober så att de knappt går att öppna men det är så skönt att slippa kartongerna! Ordning i skåpen får vara en senare prioritering :) Vi fick iaf godkänt av svärfar när de var här förra helgen, han tyckte att vi varit snabba och fått det fint. Vi suger åt oss det berömmet!

Det känns väldigt bra än så länge i lägenheten, det är lugnare här och det känns bra med dom stora ytorna. Jag hoppas och tror att vi ska trivas här! Förra helgen firade jag och sambon åtta år tillsammans, tiden går verkligen fort! Vi firade inget direkt utan hade som sagt svärföräldrarna och sambons syster J och mormor A här på fika. Roligt att ni kom! På kvällen var vi på inflyttningsfest hos Sa o Ma, det var en trevlig tillställning med supergod mat och rolig tävling.

Den här helgen var vi på Ikea och handlade lite möbler och på lördagen var vi runt på loppisar och spanade. Vi var bl.a. på Bra & Begagnat i Hallsberg, verkade vara ganska nyöppnat. Trevligt och mkt fina saker, dit åker vi gärna igen! Vi fyndade ett gammalt repigt linneskåp på Bra & Begagnat i Örebro för 200 kronor. Det ska vi måla vitt och ha i vardagsrummet som DVD-möbel. Får se om vi lyckas fixa i ordning det, vi har aldrig målat något förut men vi gör ett försök :) Söndagen gick åt till att skruva ihop möbler och greja så helgen var inte direkt lugn men vi hade roligt iaf! I eftermiddag ska vi hem till svärföräldrarna och måla skåpet, dom har varit snälla och lånat ut garaget till oss :)

Nu ska jag fortsätta med de sista kartongerna. Jag blev så glad nyss för jag hittade våra försvunna Fantomentidningar längst ner i den understa kartongen, under en video och en DVD. Yes! :)))

Grattis idag till min pappa på födelsedagen, hoppas du får en jättefin födelsedag!


RSS 2.0