Köket är packat!

I helgen var min mamma här och hjälpte oss att packa ner köket. Supersnällt av henne att ställa upp! Vi jobbade hela lördagen och fick ner det mesta av köksgrejerna i lådor. Det blev även lite skidtittande under helgen, perfekt med en paus i packandet :) Tyvärr gick det ju inte så bra som vi hade hoppats för de svenska åkarna, men det kommer fler chanser!

På söndagen tog vi det mest lugnt och jag började virka på min andra giraff, den första är klar och kommer läggas ut här snart. Den blev stor! :) Idag har jag ätit lunch med Guldmulten på stammisstället och sen gick jag en promenad hem från stan med ett kort stopp på Rusta. På eftermiddagen tittades det på inspelade skidor med sambon när han kom hem från jobbet. Han överraskade mig med en bok på min namnsdag, gulligt! :)

Tusen tack mamma för att du hjälpte oss så mkt i helgen! *kram*

Äntligen VM! Och vilken start!

Nu är skidVM äntligen här! Som vi har väntat :) Tyvärr hinner vi väl inte se allt då vi måste packa och greja men en hel del bara måste vi ta oss tid för att se.

Idag var en härlig dag för de svenska herrarna! Marcus Hellner är bäst helt enkelt :) Han åkte fantastiskt och jag trodde nästan inte mina ögon när han var så överlägsen. I sprint av alla grenar. Jag vill se mer Hellner i den här formen!!! Stackars min älskade sambo som jobbar kväll och missade ett härligt lopp! Tur att det finns SVTplay :) 

Jag är också glad över Emil Jönssons brons, en härlig kille som verkligen förtjänar medalj! Modin är en kille att se upp med i framtiden även han, 22 år gammal och på uppgående :) Härlig femteplats för honom. han är nog glad att han slapp bli sexa som han blivit på ett flertal tävlingar.

Stackars Charlotte Kalla som hade krafterna men blev tråkigt trängd på upploppet i semifinalen av en fransyska. Trist start för henne. Men hon kommer igen!

IMG_3585

En Miffy till




Här kommer en vinter Miffy med halsduk och en minimössa.

Jag har legat sjuk ett bra tag och varit hängig i förkylning och känt mig allmänt risig. Börjar känna mig bättre nu iaf. Värre är det med sambons mormor som ramlade för någon vecka sedan och slog sig illa. Vi var där igår och hon har hemska blåmärken i ansiktet och armen i mitella bland annat. Lilla mormor, krya på dig nu! Det tråkiga är också att hon missade sin kompis hundraårsfest. Men som tur var så kunde hon fira henne en annan dag med några väninnor. Hundraåringen är väldigt rask och sköter sig helt själv, ja förutom att hon får fotvård ibland ;-) För något år sedan sa hon att det var jobbigt att bli gammal för nu började det bli svårt att stå på ett ben. Haha vilken krutgumma :) Hon är tydligen piggast av hela tantgänget!

Idag blev jag attackerad av en schäferliknande hund när jag var ute och gick. Det var hemskt! Men det gick bra. Helt plötsligt när jag går på en gångstig i godan ro så hör jag någon börja vråla högt och svära bakom mig. Det lät som en missbrukare som sluddrade lite när han skrek ord som jag inte vill återge. Jag blev rädd och vände mig om och får se en stor hund komma rusande mot mig med huggtänderna framme. Jag blev så rädd att jag nästan svimmade. (Kan ju tillägga att jag är vansinningt hundrädd) Men någonstans så tog kunskapen över, jag har ju läst på vad man ska göra om en hund attackerar så på något otroligt sätt så tog detta över. Jag stannade direkt och ställde mig med sidan åt hunden och andades lugnt och slappnade av och stod helt blickstilla. Hunden kom fram till mig och hade sin mun mot min vante men sen stannade den och efter en stund tappade den intressent och sprang därifrån. Det var nära ögat kan jag säga. Den var ute efter mig och skulle ha huggit mig om jag inte gjort rätt. Den var i attackposition och väldigt aggressiv så jag kom undan med blotta förskräckelsen. Ägaren kopplade inte hunden utan lät den fortsätta springa fritt, han såg ut att inte ens ha ett koppel med sig men det var svårt att se på avstånd. Jag stod still ända tills de försvann längre bort. Efter detta mötte jag en kvinna med hund. Jag sa till henne att hålla koll så att dom inte råkade på denna hund. Då berättade hon att det varit flera attacker av just en sådan hund i området och flera har blivit bitna. Gulp... Otäckt!!!

Nu har det varit lite väl mkt otäcka saker som hänt den senaste tiden tycker jag. Förra veckan var det ju den påverkade mannen som ramlade omkull och dessutom var det en episod som jag inte beskrivit här när det var brandrök i vår trappa en morgon när jag vaknade. Jag blev fruktansvärt rädd och väckte sambon som sov efter skiftarbetet och skulle springa ut och ringa 112 när grannen kommer ut och berättar att det är hon som glömt något på spisen och sen gått en promenad. Öbo kommer senare och sanerar hennes lägenhet och trapphuset. Min bovärd sa att om grannen inte kommit hem som hon gjorde så skulle det blivit brand. Nu känner jag att det räcker med chockartade upplevelser på ett tag!!!

Annars så flyter saker på här, vi packar och lever ett liv i kaos. Men det är ju så när man flyttar :) I helgen kommer min mamma hit och hjälper mig att packa ner köket. Snällt!

Ett vackert kärlekstal

P.S. Om ni vill läsa ett vackert kärlekstal så gå in på min vän Guldmultens blogg: guldmulten.blogg.se
Tårarna rann på mig när jag läste det fina talet till hennes nyblivne make. Dom två hör ihop! :) D.S.

Konstig dag

I helgen satte vi igång med att packa. Känns som att tiden går fortare än man tror så det känns skönt att vi kommit igång litegrann. Vi tänker försöka köra lite saker i bilen innan själva storflytten för att göra den så lätt som möjligt. Vi har ju tillträde en vecka innan vi tänkte flytta in. Det känns bra att ha gott om tid då det ju är rätt så stressigt ändå att flytta. Igår hade vi visning av lägenheten för en kvinna med hennes dotter. Dom verkade trevliga, hoppas dom tar den! Alla som vill/kan/orkar får gärna hjälpa oss med flytten. Hör av er isf :)

Idag har varit en stressig dag. Jag var med om en stressig händelse på stan som gjorde att jag inte mådde bra alls och sen råkade jag ut för en tråkig händelse på väg hem från stan. Jag kom gående över bron nära hemmet då en man som är uppenbart berusad ramlar omkull och inte kommer upp. Han kan inte stå på egna ben och jag försöker hjälpa honom. Det är inte lätt att förstå vad han säger då han sluddrar väldigt mkt men han får fram att jag ska inte ringa polisen för han vill inte till fyllecell och att han ska till centrum som ju ligger ganska långt bort från där vi är. Han vet inte var han är. Jag ringer trots detta 112 och ber att få tala med socialjouren då det är dem han vill att jag ska ringa. Jag vet inte alls hur jag ska bete mig men dom kopplar mig iaf till dem men de kan inget göra så de ringer polisen. Under tiden försöker mannen gå därifrån men ramlar och är ju nära att falla i vattnet vid sidan av bron. Jag försöker övertala honom att stanna och försöker få honom att förstå att någon ska komma och hämta honom. Jag talar om att det kan vara polisen som kommer men att jag inte vet riktigt säkert. Jag vill inte skrämma bort honom men vill heller inte ljuga för honom helt. Ingen kommer och mannen har inga vantar på sig så jag ger honom mina så att han inte ska frysa där han ibland sitter på marken, ibland lutar sig mot räcket vid bron och ibland ramlar omkull. Efter en kvart och ett ständigt dividerande med mannen om att han ska stanna på platsen (är ju livrädd att han ska drutta i vattnet eller ramla och slå i huvudet eller liknande) så ringer jag 112 igen och undrar ifall dom är på väg. Då får jag prata med en mkt otrevlig person på polisen som betedde sig på ett sätt som jag inte orkar återge här men som iaf slutade med att hon gormar att dom är på väg. Då äntligen stannar en annan person och försöker hjälpa till när mannen återigen ramlar när han försöker bege sig därifrån. Vid det här laget är jag gråtfärdig och jag är så glad att den här kvinnan stannade. Hon var mkt vettig och pratade lugnt med mannen på samma sätt som jag gjort länge. Mannen uppträdde iaf inte otäckt eller aggressivt. Jag kände att han var på väg att brusa upp flera gånger men det blev inget mer. Skönt det! Efter många om och men så kom iaf polisen och han följde snällt med dem när det väl kom till kritan. Han var välkänd hos dem för de kallade honom vid namn. Efter detta rusade jag hem för jag höll på att förfrysa fingrarna och var nog lite i chock för jag kom bara innanför dörren så sprutade tårarna och sambon fick sitta och krama mig en bra stund. Spänningarna släppte efter att under en halvtimme ha försökt hindra mannen från att slå ihjäl sig. Det kändes som en timme minst!! Jag var mest arg på polisen som var hemskt otrevlig i telefonen. Tur att sambon var hemma! :)

Nu ska jag sova *zzzzzzzzzzzzz*


Fina strumpor

Dom här strumporna har min mamma stickat till sina barnbarn, mina syskonbarn alltså. Visst är dom fina! :) Min mamma är jätteduktig på handarbete av olika slag. Man förstår ju vart mitt intresse för handarbete har kommit ifrån! Jag tycker att hennes verk förtjänar att visas upp så att andra kan se hur fina saker hon gör! Så ibland kommer det att dyka upp bilder på verken här på bloggen. Tack mamma för att du skickade bilden på de fina strumporna :)

Idag fyller svärfar år! Tack för den goda maten och den trevliga kvällen vi fick hos er :) GRATTIS!

Läskigt söt fladdermus

Igår var Guldmulten här och vi pratade om deras blivande baby och om virkning mm. P.S. Jag tror att det blir en tjej D.S. *hihi* Vi åt lammfärsgryta och mumsade kakor. En trevlig kväll var det :)

Idag har jag varit nere i källaren och rensat gamla papper och dylikt. Puh, borde gjort det här för flera år sen men nu blir det iaf ordentligt gjort. Inte kul men nödvändigt!

Nu på kvällen har jag tränat lite och försöker nu koppla av en stund tills älsklingen kommer hem från skiftarbetet. Han ska äntligen få sin långhelg efter att ha jobbat extra under de senaste två långhelgerna. Fast i helgen ska vi börja packa men lite ledigt ska han nog kunna få iaf :)

Fladdermusens mönster kommer från boken Amigurumi : Virkade djur av Elise Nilsson. Vingarna och fötterna är gjorda av dubbelt sytt filttyg som sedan är fastsydda på kroppen. Munnen är sydd med garn, det rekommenderas inte. Jag tycker att det blev luddigt och otydligt. Har nu inköpt brodergarn att använda på framtida objekt. Tyvärr blev bilden lite vitsuddig av blixten, i verkligheten är fladdermusen helt svart. Ögonen är säkerhetsögon som jag köpt av Janna, en tjej som säljer amigurumiögon via nätet. Hennes hemsida hittar du på http://garngalning.blogspot.com Rekommenderas! Jag måste snart handla av henne igen :)

Mitt nästa projekt är att virka en giraff från ett mönster jag köpt på nätet. Men den kommer att ta ett tag att virka så det dröjer innan jag lägger ut den här. Originalet är sött iaf så jag hoppas jag kan knåpa ihop en egen så småningom!


Pulsvärmare

Dom här pulsvärmarna virkade jag till min kompis Guldmulten i julklapp. På den ena pulsvärmaren sydde jag fast en virkad blomma och på den andra en virkad stjärna. Garnet heter Du Store Alpakka och är inköpt på ett supertrevligt ställe som heter Ostbiten och ligger i Granhammar utanför Örebro. Dom säljer sina egna jättegoda hemmagjorda ostar Evert och Barbro och goda marmelader bland annat. Plus att dom har en hel lada full av garn. Jag ville inte gå därifrån :))) Tydligen har dom stickcafé där ibland, kanske skulle vara något att åka på!

Här rullar dagarna på alldeles för fort tycker jag. Har inte hunnit virka i princip någonting på en vecka. Ikväll hoppas jag dock få en stund över för virkningen :)

Idag var sambon och jag i Wadköping och åt lunchbuffé, helt ok mat! Lugnt och skönt var det och solen sken in genom de små söta fönstren på övervåningen av cafét. Vi behövde komma ut lite och bara umgås. Det var jättemysigt :)

Blev kraftigt irriterad förut idag då vi skulle haft visning av lägenheten och ingen av de tio som fått erbjudandet av Öbo dök upp! Här hade vi städat och fixat och sen kom ingen. Konstigt tycker vi! Dessutom var det den andra visningen då ingen tog lägenheten efter första visningen. Men nu är det iaf städat, försöker se det så!




Sortimentslåda

Idag har jag köpt en sortimentslåda för mina amigurumiögon och nosar mm. Nu är det äntligen ordning på alla småprylar som legat i olika påsar och skrotat :)))

Igår fortsatte rensningen av källarförråden och det visar sig att vi har samlat på oss en hel del gammalt bröte.
Så idag har sambon och jag varit på tippen med skräp. Det som kan komma någon annan till gagn har vi skänkt till Bra och Begagnat. Vi har även klarat av storhandeln idag så ikväll kan vi verkligen unna oss att ta det lugnt!

Vi kikade nyss på slutet av friidrottstävlingen i Finland och imponerades av Melker Svärd Jacobsson som hoppade högt och bra för att vara 17 år. Ett namn att hålla ögonen på i framtiden precis som med Angelica Bengtsson. Kul! :)

Värre var det med stackars Emil Jönsson som skadade sig under skidSM idag. Ajajaja, ont i knät, inte bra
:-( Hoppas att han hämtar sig innan VM. Vi håller tummarna här hemma!

Så mycket virkande har det inte hunnits med de här dagarna. Har varit fullt upp med annat. Och mer blir det då flytten närmar sig med stormsteg. Får se om jag hinner virka lite imorgon efter att vi firat sambons systers födelsedag. Grattis J som fyller 26 år :)

 


Värk i kroppen

Idag har jag varit hos sjukgymnasten och fått lite massage på min ömma kropp. Skönt! Tyvärr har jag just nu väldigt ont i kroppen så jag känner mig lite trött på att ha ont jämt. Har huvudvärk och är allmänt spänd. Inte kul :-(

Var och åt lunch hos min kompis S och busade med hennes fina son L. Han är så go :) Fick jättegod gryta med linser och annat gott i. *Mums* Stannade där några timmar för att sedan bege mig hemåt. Gick till Söbyängen från Järntorget och sedan från Sörbyängen och hem till oss. Blev en rejäl promenad idag! Var lite jobbigt med all is på vägarna, jag fick kika efter vart jag satte fötterna hela tiden för att se till så att jag inte ramlade och det resulterade i extra mkt huvudvärk då jag fick anstränga nacken. Lite grinigt inlägg idag men så blir det när man har ont. Känns bättre nu när jag gnällt av mig lite ;-)

Ikväll har vi bara tagit det lugnt och tittat på tv. Rätt skön avslutning på dagen :) Nu ska vi gå i säng, blir tidigt sänggående då sambon börjar tidigt den här veckan.

God natt!

Miffy

Nu har jag gjort färdigt Hello Kittys kompis Miffy. Hon blev rosa och vit med en liten blomma vid örat. Mönstret hittade jag på http://saraknitty.com men jag har ändrat vissa detaljer efter eget humör :)

Idag har jag lunchat med Guldmulten och pratat skit om ditt och datt. Väntar med spänning på att hon ska lägga ut sina amigurumi på sin blogg! Fyndade visst även ett par nystan till, till sambons förtret *hehe* ;-)

Tvättdag idag, pust... Önskar att jag hade en egen tvättstuga istället för Öbos ute på gården. Men men man kan inte få allt!

Nu ska jag virka lite innan det är dags att hämta upp tvätten :)


RSS 2.0