Köp rättvisemärkt!Vill uppmana er alla där ute om vikten av att handla rättvisemärkt! Tipsar om rättvisemärkta bananer som iaf på Ica maxi inte kostar många kronor (om ens det) mer än vanliga. Smakar så oändligt mkt bättre och håller sig längre också :) Gott kaffe finns det också då sorterna bara ökar ju mer vi köper. Och god choklad! Äter i dagarna av en mörk choklad med lakrits, gott! Att påverka lite är bättre än att att inte påverka något alls :)


Äntligen semester!Ska bo i morfars hus med mamma och bara insupa atmosfären i min barndoms sommarhus. Morfar dog förra året och huset har varit kvar sedan dess i släktens ägo. Tyvärr har vi inte råd att ha det kvar och det är dessutom för långt borta för att vi ska kunna sköta det ordentligt. Roligt nog så är det min mammas kusins barn som köpt huset så det fortsätter inom släkten, morfar skulle blivit så glad över detta! Roligt! :) Så därför vill jag åka dit innan huset går över i deras ägo.

Då jag flyttat runt hela mitt liv (Född i Stockholm, vidare till Jämtland, Västergötland, Småland, Gotland, Småland igen, Västergötland, Småland igen och till slut Närke) har mormor och morfars hus alltid funnits där som en konstant trygghet i tillvaron. En tillflykt som alltid funnits och som betyder mer för mig än något annat hus i världen. Det är sorgligt att se den oasen försvinna men ibland måste man släppa taget om saker även om det smärtar. Så jag ska njuta av dofterna och atmosfären och känna mormor och morfars närvaro och verkligen ta in alla intryck som kommer till mig, både de glada och de sorgsna. Det blir en minnenas känsloresa några dagar, jag hoppas på att det ska ge mig fina minnen att bära med mig i framtiden. Jag ska försöka släppa taget om huset och känslan av förlust och istället se det som livets gång att huset försvinner. Försöka ta med det positiva och bevara det.


En fråga

Varför finns det (enligt mig) puckade människor som handlar på scheisseaffärer? Visst kan jag till en viss del förstå människor med dålig ekonomi (vilket jag själv haft i många år utan att handla puckat) men det jag förstår mindre är människor med bra ekonomi som sponsrar scheissebutiker och på så vis utarmar det lilla som finns kvar av det industriella Sweden. Jag tycker att det är scheissedålig stil att handla på scheisseaffärer. Jag är inte perfekt, men jag försöker iaf att inte handla puckat...

Favoritpoesi

"Säg till om jag stör",
sa han när han steg in,
"så går jag meddetsamma".
"Du inte bara stör",
svarade jag,
"du rubbar hela min existens.
Välkommen."

Eeva Kilpi

Sommar = sol?
På Gotland var det sommar varje dag, här hemma syns knappt solen till. Trist! Tur jag snart åker till Gotland igen ;-)

Bifogar en bild på en liten och en stor giraff som jag virkat. Den stora har varit med förut men den lilla är ny. Jag använde mig av mönstret till den stora giraffen, som jag köpt via Etsy, och försökte komprimera mönstret. Det var lite krångligt och jag fick göra om en del saker flera gånger men till slut så blev den färdig :)

Är snart färdig med draken/dinosaurien som brorsonen ska få. Drakens ansikte har varit hemskt pilligt med ögonbryn, näsborrar och ögonfransar mm så det har tagit lite tid. Virkandet kom av sig lite när jag åkte till Gotland och till mamma men nu är jag igång igen!

Tiden hos mamma var trevlig och jag försökte pyssla om henne så gott det gick. Jag städade hennes lilla hus och handlade och tvättade mm. Kom hem och var helt slut efter två veckor borta från hemmet. Känner mig dock piggare nu!

Mamma är på bättringsvägen nu iaf. Det visade sig att hon fått en typisk fotbollsskada. Och det är tydligen bra att få just en sådan skada (om man måste skada sig alltså!) då det forskats fram bra saker i samband med läkning av dylika skador. Istället för det tunga gipset hon var tvungen att bära i början så har hon nu fått en smidig anordning som är lätt att ta av och på och som inte väger nästan någonting. Hon får böja foten upp och ner men inte i sidled och anordningen (jag vet inte vad jag annars ska kalla den) ser till att ankeln och vristen hålls fixerad. Hon och moster (som bröt lårbenshalsen i vintras) körde t.o.m. bil ner till Gotland i förrgår. Visserligen fick dom hjälp av min bror en del av resan men ändå. Tuffa tanter :)


Hemma och vänder!En bild från badplatsen i Ronehamn där jag under veckan badat massor!

Är nyss hemkommen efter veckan på Gotland. Det har varit en underbar vecka med sol och bad och jag har tagit dagen som den kommit. Härligt! Nu känner jag mig laddad med ny energi och åker imorgon till mamma för att ta hand om henne litegrann. Tog en kort paus här hemma för att vara med min älskade sambo också. Har ju saknat honom! :)

Veckan på ön gick fort, dagarna var soliga och doftade sommar. På Gotland finns den riktiga sommaren, ingen annanstans får jag den rätta sommarkänslan! Doften av vilda blommor och hav är en kombination som gör mig lycklig och varm inombords. Jag har vandrat och cyklat längs stigar jag inte förut gått på och bara insupit alla dofter och ljud av sommaren. Jag älskar mitt sommarGotland!

Havet har varit varmt och härligt att bada i. Den första dagen var det ca 18 grader men sen ökade det till mellan 23-25 grader och denna temperatur höll i sig sen. Den enda gången det var kallt att bada var när jag åkte till andra sidan ön för att träffa G & co som var på semester i Björkhaga. Där var vattentempen 15 grader! *burr*
Jag badade dock ändå som den badfisk jag är men fick sedan utslag som kliar. Det luktade inte gott i vattnet där och det såg ut lite som algblomning i strandkanten, det kan ju varit detta jag fick klåda av, vem vet. Nåväl det var iaf kul att träffa G med familj och familjen D. Söta barn har dom :)

Träffade en släkting och fikade en dag och var med pappa och fikade på favoritcafét Bagarns i Hemse en annan dag. Resten av tiden var det mest solande, badande, läsande av böcker och cykling som gällde. Längtade inte hem en enda gång. Dock längtade jag efter min älskling!

Älskar dig V :)


RSS 2.0