Och så kom storken...

...med en liten tjej! Guldmulten med make har blivit föräldrar och jag är så så glad för deras skull :) Grattis familjen W!!! Ser fram emot att få träffa det lilla knytet :)



Helgen flöt på alldeles för snabbt, tur det är långhelg på G! Svärföräldrarna var här på middag i lördags och de hade med sig blommor, vin och choklad. Tack! Vi ska provsmaka vinet och chokladen nu i helgen :) Det blev en trevlig kväll med indisk mat, jordgubbsbakelser och en massa prat!

Igår sydde jag en svart- och vitprickig gardinkappa till kontorsfönstret. Det blev helt ok tycker jag. Ska sätta mig i helgen och sy kuddar i samma tyg och ett draperi som ska sitta för en garderobsida som är full av skruv- och spikhål. Får se om andan faller på och inte vädret är för fint ;)

Varmt idag! Härligt men lite chockartat. Blir badsugen så in i vassen. Förstår inte varför det inte slutar blåsa så dant, tycker det har blåst mkt den här våren. Nåja, man ska inte klaga, det är sommar ute och jordgubbarna är redan här! Mmmm, åt jordgubbar till efterrätt idag och det smakade underbart. Köpte även en stor burk med körsbär som jag ska smaska på ikväll när sambon jobbar. Härliga sommarbär som förgyller tillvaron :)

Ikväll blir det lite virkande och Losttittande för min del. Har idag fått hem en laddning amigurumiögon som jag beställt från amigurumivirkerskan Janna http://garngalning.blogspot.com/ Hon rotade fram ett par efterlängtade cuts åt mig som min isbjörn ska få när den är färdig. Tack Janna för det :)

Nu ska jag inta balkongen för en stunds bokläsande och njutande av värmen!


Virkar igen!

Nu har jag äntligen kommit igång med virkningen igen! Roligt! Just nu håller jag på med en drake/dinosaurie som min älskade brorson önskat sig. Fick leta länge och väl innan jag hittade mönstret till en som jag tyckte var fin. Mönstret till draken kommer från http://sofiasobeide.etsy.com Jag tänker modifiera draken lite så den blir mer dinosaurielik, får se om jag lyckas :) Jag har även köpt ett zebramönster och ett isbjörnsmönster via en holländsk amigurumivirkerska. Skriver mer om dom senare.

Igår var jag hos min vän S och hennes goa son L. Vi pratade och hade trevligt och jag läste böcker och busade med L. Mysigt :) Sen kom sambon och hämtade mig för vidare transport till Ikea och Ica. Vissa saker skulle inhandlas och andra saker bara kikas på. Sen åkte vi hem och slappade framför tv:n innan sambon gick i säng vid nio. Snart är det dock lite långhelg att se fram emot iom Kristi himmelsfärd och nationaldag. Härligt! Vi ska försöka göra någon utflykt tror jag men vet inte vart.

Längtar till Gotland nu, jättemycket! Funderar på att åka ner en vecka själv i juni. Huset är ledigt så jag tror det blir så. Sen åker vi ju ner tillsammans, sambon och jag i augusti. För oss är det största lyxen att få ha ett eget hus med egen trädgård under dessa veckor och dessutom ha stranden 350 meter bort. Hoppas det blir fint väder i sommar så att det blir mkt bad! Men det gäller att ha med sig Grizzly med partner för att ha koll på badtemperaturen *hihi* ;-)





Måndag

Förra veckan gick jättefort! Huga, jag hann inte med känner jag. Mår inget vidare just nu men jag kämpar på.

Hade dock en jättemysig helg med min älskling! Vi var på loppisturer och handlade lite nödvändigheter på lördag dag och på kvällen blev det filmmys och god mat. På söndagen var vi hemma och jag solade en stund och sambon fixade med lampor och satte ihop en bokhylla till köket (för våra kokböcker) På kvällen såg vi flera filmer och även Mästarnas mästare. Det var så skönt att ta det lugnt och bara umgås han och jag. I veckorna springer verkligen tiden fram och det var ett tag sen vi hade en så lugn och avslappnad helg. Älskar dig så mkt V! :)))

Tjejhelg :-)



Den här helgen har varit en tjejhelg hos stora B och hennes tjejer i Karlskoga. Grattis igen till Maneten som fyllt hela 16 år!!! Jag publicerar en bild på Svampbob och maneterna för din skull *hihi* Vad kul att pengarna du fick i present räckte till kameran du ville ha! Hoppas du får ordning på din blogg nu så att du kan publicera massor av bilder på den :-)

Stora B och jag träffades först tidigt på lördagen och satt och pratade och sen gick vi en riktigt lång promenad ner till vattnet. Det var fint väder men lite kallt och blåsigt. Men vi hade klätt på oss tillräckligt så det blev en härlig promenad. Vi handlade mat och jag önskade sufflémackor som är stora B:s specialitet, så det blev sådana. Mums! På eftermiddagen kom Maneten hem en stund innan hon skulle iväg på teaterfestival. Hon är nämligen skådespelerska i årets pjäs som heter "Vem mördade Johnny" En riktigt ruggig och spännande historia tydligen. Synd att jag missade den! Får se den på DVD sen :-) På kvällen blev det Eurovisonsschlagerfestivalen med goda mackor och öl. Gott!!! Är inte någon schlagerfantast direkt men det är ändå kul att kolla på den stora finalen ibland. Det gick ju riktigt bra för Sverige. Roligt! Även om jag tycker att texten till Sveriges bidrag är riktigt riktigt kass ;-)

På söndagen var det så dags för Manetens födelsedagsfirande. Vi åkte till tjejernas pappa R där kalaset skulle stå. God marängsviss och goda kakor serverades och släkten småpratade och det var trevligt på alla sätt :-) Efter kalaset hade vi tänkt grilla men det regnade så det fick bli stekt kött inomhus istället. Det smakade också bra! Lilla B var också med under söndagen så jag fick umgås med hela familjen. Kändes mysigt!  Efter det kollade vi på filmen Joker, fast vi hann inte se klart den innan jag åkte hem. Tyvärr led jag på söndagen av hemsk huvudvärk så ju längre dagen gick desto sämre blev jag så när jag satte mig på bussen hem var jag halvdöd. Tur att sambon hämtade upp mig i stan så jag slapp ta en buss till! När vi kom hem hade sambon fixat en massa saker i lägenheten och gjort så fint. Då blir man glad :-) Det blev en snabb kvällsmat framför Mästarnas mästare sen stupade jag i säng med dunkande huvud. Sammantaget dock en mkt trevlig helg. Tack Karlskogagänget för det!
:-)

Ikväll ska jag försöka titta lite på Lost och bara slappa. Mitt huvud behöver slappa känner jag!

Annars väntar jag med spänning på den nya personen som är på G. Guldmulten ska ha sitt första barn vilken dag som helst och jag är så nyfiken på vem det är som kommer! :-)

Huvudvärk och gnäll...



Jag är så in i bänken trött på huvudvärk. Det är mitt ständiga aber och jag har huvudvärk varje dag i olika hög grad. Man blir grinig av detta och nu är jag extra grinig. Den som inte orkar läsa mitt sura inlägg bör sluta nu för idag är jag inte glad. Annars skyll dig själv ;-) Hehe

Igår var jag hos min sjukgymnast och han har av någon anledning fått för sig att jag är en bra person att ösa sina bekymmer på. Han berättar om sitt liv och sina problem och vill att jag ska diskutera dessa. Det började med små saker som jag lyssnade på och sen har det bara fortsatt. Jag är alldeles för snäll för att säga ifrån och hade väl aldrig trott att det skulle bli så här. När han går in i sina probelm så glömmer han bort hur min behandling ska gå till. Han tar i alldeles för hårt och på fel ställen. Jag har försökt att säga ifrån men nästa gång är det samma visa. Jag har även berättat att han tagit i för hårt och att det lett till huvudvärk. Men han slår ifrån sig detta och börjar prata om sitt och så glömmer han bort vad jag sagt. Detta har nu lett till att jag flera gånger kommit hem med migränliknande huvudvärk och ibland kräkts pga smärtan. Nu tror jag att jag måste sluta gå till honom. Det är synd för han var duktig i början när det handlade om min värk och inte om hans före dettor mm. Jag blir så trött...

Igår fick jag en en sådan fruktansvärd huvudvärk att jag inte ens fattar hur jag kom hem från Örebro. Jag kunde knappt röra mig eller se något. Det var helt vidrigt! Dessutom har jag ju hantverkare här som börjar ca åtta på morgonen och håller på till sen eftermiddag och bankar och ockuperar hela lägenheten så jag får inte vara ifred och vila i mörker och tystnad heller. Kunde knappt sova i natt pga huvudet och somnade helt utmattad runt klockan ett. Blev sedan väckt av sotaren klockan sju (har inte fått meddelende om att han skulle komma) Är helt slut idag och har hemsk huvudvärk. Jag står på benen dock vilket jag inte gjorde igår. Som tur är har jag världens bästa sambo som pysslade om mig och gjorde mat och fixade och donade igår. Tack älskling för att du är så fin :)))

Inte blir det snyggt här hemma heller. Obs, mer gnäll! ;-) Dom målar fönstren i hela lägenheten men det ser slarvigt ut. På några av de färdiga fönstren är det märken efter slarv och stötar och färgen har spruckit. Irriterande men svårt att säga något om. Jag känner att man är lite mer utsatt när man har en privat hyresvärd. Hade det varit Öbo så hade jag inte tyckt det varit jobbigt att klaga men när hyresvärden är här själv och målar och jobbar blir det svårare att gnälla. Nåja det får väl se för hemskt ut, jag betalar iaf inte för att få det gjort. Skönt!!!

Kontoret är färdigt iaf så här kan jag sitta och tjura någorlunda i fred. Hehe. Får bara ännu mer ont av att sitta vid datorn men vet inte annars vad jag ska hitta på. Vill sola men går inte ut i bikini direkt när byggkillarna och hyresvärden är här!!! Nåväl, nu ska jag sluta gnälla och kanske ta en bok att läsa. Får se om huvudet tillåter det...

En händelserik vecka



Josh Holloway. Jag säger inget mer ;-)

Förra veckan gick i en rasande fart. Många aktiviteter avlöste varandra och veckan gick superfort. På tisdagen var pappa med fru här och vi gjorde stan. Det gick rätt så fort ;-) Vi hade trevligt och kollade på film och fikade gott innan de åkte hemåt. Onsdagen spenderade jag i Örebro från tidig morgon till sen kväll. Jag var på sjukgymnastik, på läkarbesök, träffade S och lilla L några timmar på em, trevligt! Efter det var det en stunds tjejfika hemma hos SK, god sallad fick vi där! Sen bar det av till teatern för att titta på E och hennes coola gäng som spelade en pjäs om svek och kärlek. Jättebra! På torsdagen åkte sambon, JW och jag till G för att träffa sötaste nykomlingen i kompisgänget C. En så fantastiskt fin och gullig liten tjej var det :) Ville ta med henne hem! På kvällen blev det lite mer Losttittande när sambon jobbade. Är snart klar med andra säsongen nu.

Under helgen så blev det lite solande och shoppande. Nu är det så skönt ute att det inte är klokt! Solen värmer men det är fortfarande skön luft och svala brisar mellan varven. Nätterna är inte för varma och insekterna har inte tagit över. Jag önskar att det här vädret håller i sig länge nu, med lite lagom regnavbrott mellan varven. Det känns fantastiskt skönt att veta att de fina månaderna ligger framför en. Sommaren går alldeles för fort men jag ska verkligen försöka njuta av den så mkt det bara går. Vintern var HEMSK i år så nu njuter jag verkligen av solen och värmen!

Idag väntar jag på att hyresvärden och en hantverkare ska komma för att börja med arbetet att renovera alla fönster i vårt hus. Han sa igår att han skulle komma idag klockan åtta på morgonen, men än har han inte dykt upp (nu är klockan strax innan elva) Hmmm, har varit lite skumt ibland med vår värd, han säger att han ska göra saker men det blir inte gjort. Hoppas att det inte blir krångel längre fram med honom. Än så länge har det handlat om små saker som tar tid eller inte gjorts. Blir värre om det blir större problem, men vi får hoppas att han haft en stressig period privat eller något.


En trevlig helg!



Den här helgen har mamma varit här. Vi fick en fin kruka med fjärilslavendel som vi ska ha på vår balkong. Tack mamma, det blev jättefint :)

Mamma kom på fredagskvällen och då blev det soffmys med "Så ska det låta" och goda baguetter. Igår åkte vi till Nora på förmiddagen och strosade runt i affärer och njöt av det fina vädret. Jag fyndade en riktigt fin vas från Uppsala-Ekeby för 40 kronor (den var en liten spricka i). Vi åt lunch på ett café och sen blev det årets första Noraglass. För dagen hade de smakerna: Hasselnöt, vanilj och smörkola. *mmmmmm* Gott! Jag skulle så gärna vilja bo i Nora, det är så mysigt tycker jag. Och precis lagom stort för mig och sambon. Men tyvärr ligger det ju helt åt fel håll och lite för långt bort för att kunna pendla. Trist! Men kanske tur då jag antagligen skulle äta alldeles för mkt Noraglass om jag bodde där ;-p

På hemvägen stannade vi på Marieberg för att leta gardintyger. Hittade verkligen ingenting någonstans! Till slut i ren desperation gick vi in på Jysk och där hittade jag ett påslakan som det får bli gardiner av. Så kan man också göra ;-)

När det blev kväll så hade vi bestämt att vi skulle åka till Hjälmargården för att höra vårtal, vårsånger och se brasa. När vi kommer dit så blåser det svinkallt och det går höga vågor på sjön. Huga tyckte vi och kurade på caféet en stund innan det började. Vi fick fin sång och ett tal, sen höll vi på att frysa ihjäl så vi ville gå in och värma oss innan brasan började. Då var det fullt i cafét så vi fick ingen sittplats och ute gick det inte att vara för kylans skull. Vi fick veta att elden blivit framskjuten och kanske inte ens skulle tändas pga den kraftiga vinden. Då var det 40 minuter tills elden eventuellt skulle tändas men troligtvis skulle den inte det. Med ingen sittplats inomhus så gav vi upp och åkte hem. Lite snopet och trist men inte mkt att göra något åt. Vi fick iaf lite vårsånger! :-)

Idag har vi sytt gardiner. Tyvärr krånglade den förb....... symaskinen. Övertråden bara gick av hela tiden och vi gjorde allt enligt regelboken för att fixa det. Efter ett tag så gick den igen men sen krånglade den igen. Jag blev fly förb........ men som tur var så kunde mamma hålla humöret och hindrade mig från att kasta ut den genom fönstret. *hehe* Så efter typ fyra timmar istället för en så blev gardinerna klara och även ett tyg vi ska ha bakom sängen för att dölja sladdarna till sänglamporna med. Mkt sprättande blev det också då lakanet faktiskt var ett av Jysks dyrare och riktigt välsytt. Men vi grejade det!

Efter det så kom familjen J på besök. Vi fick en fin blomma, tack! Vi fikade och pratade och hade trevligt. På onsdag ska jag se dottern E när hon spelar teater. Det ska bli kul! :-) Efter fikat så skjutsade vi mamma till stationen.

Ikväll blir det "Mästarnas mästare" och slappande i soffan. Helt ok avslutning på den här helgen :)


RSS 2.0