En trevlig helg!



Den här helgen har mamma varit här. Vi fick en fin kruka med fjärilslavendel som vi ska ha på vår balkong. Tack mamma, det blev jättefint :)

Mamma kom på fredagskvällen och då blev det soffmys med "Så ska det låta" och goda baguetter. Igår åkte vi till Nora på förmiddagen och strosade runt i affärer och njöt av det fina vädret. Jag fyndade en riktigt fin vas från Uppsala-Ekeby för 40 kronor (den var en liten spricka i). Vi åt lunch på ett café och sen blev det årets första Noraglass. För dagen hade de smakerna: Hasselnöt, vanilj och smörkola. *mmmmmm* Gott! Jag skulle så gärna vilja bo i Nora, det är så mysigt tycker jag. Och precis lagom stort för mig och sambon. Men tyvärr ligger det ju helt åt fel håll och lite för långt bort för att kunna pendla. Trist! Men kanske tur då jag antagligen skulle äta alldeles för mkt Noraglass om jag bodde där ;-p

På hemvägen stannade vi på Marieberg för att leta gardintyger. Hittade verkligen ingenting någonstans! Till slut i ren desperation gick vi in på Jysk och där hittade jag ett påslakan som det får bli gardiner av. Så kan man också göra ;-)

När det blev kväll så hade vi bestämt att vi skulle åka till Hjälmargården för att höra vårtal, vårsånger och se brasa. När vi kommer dit så blåser det svinkallt och det går höga vågor på sjön. Huga tyckte vi och kurade på caféet en stund innan det började. Vi fick fin sång och ett tal, sen höll vi på att frysa ihjäl så vi ville gå in och värma oss innan brasan började. Då var det fullt i cafét så vi fick ingen sittplats och ute gick det inte att vara för kylans skull. Vi fick veta att elden blivit framskjuten och kanske inte ens skulle tändas pga den kraftiga vinden. Då var det 40 minuter tills elden eventuellt skulle tändas men troligtvis skulle den inte det. Med ingen sittplats inomhus så gav vi upp och åkte hem. Lite snopet och trist men inte mkt att göra något åt. Vi fick iaf lite vårsånger! :-)

Idag har vi sytt gardiner. Tyvärr krånglade den förb....... symaskinen. Övertråden bara gick av hela tiden och vi gjorde allt enligt regelboken för att fixa det. Efter ett tag så gick den igen men sen krånglade den igen. Jag blev fly förb........ men som tur var så kunde mamma hålla humöret och hindrade mig från att kasta ut den genom fönstret. *hehe* Så efter typ fyra timmar istället för en så blev gardinerna klara och även ett tyg vi ska ha bakom sängen för att dölja sladdarna till sänglamporna med. Mkt sprättande blev det också då lakanet faktiskt var ett av Jysks dyrare och riktigt välsytt. Men vi grejade det!

Efter det så kom familjen J på besök. Vi fick en fin blomma, tack! Vi fikade och pratade och hade trevligt. På onsdag ska jag se dottern E när hon spelar teater. Det ska bli kul! :-) Efter fikat så skjutsade vi mamma till stationen.

Ikväll blir det "Mästarnas mästare" och slappande i soffan. Helt ok avslutning på den här helgen :)


Kommentarer
Postat av: guldmulten

Låter som en kanonbra helg!

Har precis bestämt att vi ska köpa ett gäng fjärilslavendel och plantera. Tycker de är jättefina!!!

2011-05-02 @ 09:31:38
URL: http://guldmulten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0