Först dagarna själv med bebis :)

Nu har jag varit hemma några dagar med min lilla tjej. Allt har gått bra men jag är trött så in i bänken... Skulle kunna sova två dagar i sträck känns det som! Det är ett intensivt schema fullt med matning och blöjbyten mm och däremellan ska man försöka hinna äta en bit mat och fixa annat praktiskt. Men det är så mysigt att gosa och umgås med vår goding så det är bara att köra på!

Igår var vi på första besöket själva på BVC. Lilltjejen har ätit riktigt bra och gått upp ordentligt och väger nu 4560 g och är 57 cm lång :) Det var hemskt nervöst att ha en tid att passa när man har en liten som inte alls har en aning om tider och klockslag. Lyckades iaf komma iväg i tid men var genomsvettig och stressad när jag kom dit. Lillhjärtat blev arg när vi skulle klä av och på och väga och greja så hon gallskrek och tröstades bara av bröstet en stund. Så fort jag tog bort bröstet gallskrek hon och det var en pärs att klä på henne mitt i väntrummet som var fullt av föräldrar och barn. Som mamma reagerar man rent fysiskt på sitt barns skrik genom att bli svettig och stirrig, jag reagerar starkt på hennes minsta ljud på nätterna t.ex. Men vi klarade besöket på BVC och kom hem trötta och svettiga och myste ner oss i soffan. Är stolt över mig själv att jag fixar dagarna hemma än så länge! :)

Matningarna på nätterna är rätt tuffa då jag envisas med amningen så mkt jag kan. Först ammar hon brösten och försöker få ur det lilla som finns, sen ska hon ha ersättning uppepå det och vila en stund mitt i och oftast bajsa en del och sen vill hon äta ännu mer innan hon kan somna om någon timme till (om man har tur) Det kan ta flera timmar så det är lite jobbigt. Två matningsmetoder gör det lite krångligare men jag vill verkligen att hon ska få så mkt av min mjölk som möjligt.

Nu vaknar hon nog när som helst och då är det dags för blöjbyte innan vi sjunker ner i soffan och gosar en stund. Att lukta på min bebis och känna hennes närhet är det bästa som finns :)

Världens finaste har anlänt :)

På morgonen den 2:a april anlände den finaste i hela världen. Med ett skrik kom hon ur magen och mammakänslorna flödade över direkt! Vi älskar verkligen vårt lilla knyte som kom tilll oss och vi kan fortfarande inte sluta titta på henne. Hon är den sötaste och finaste lilla tjej som någonsin funnits :D Ska ta lite fler bilder någon dag som jag kan skicka till den som vill ha. Vill inte lägga ut bilder här. Vår finaste har iaf ljusbrunt hår och gråblå ögon, allt detta kan ju ändras efter hand så vi får se vart det slutar. Men så ser hon ut nu iaf :) Och hon har min uppnäsa ;P

Vi landar fortfarande efter att ha blivit föräldrar. Vår lilla tjej sover inte så värst länge i stöten så det är intensivt här hemma må ni tro. Jag bävar inför sambons återgång till jobbet på måndag, huga, det känns läskigt och stort att vara själv hela dagarna! Men det ska väl gå det med :) Har varit toppenskönt att vara två som kunnat diskutera saker och hjälpas åt. Tycker man kunde fått minst två månader tillsammans i början för att hitta en rytm! Trötta och hålögda som få är vi med mkt vakentid på dagar och nätter. Men hon är värd allt!

Har varit en del kämpande med amningen vilken förstörts av det faktum att vår bebis är ett sk diabetesbarn som behövde ersättning i början jämte bröstet. Det är en lång historia som jag inte orkar dra här men kämpigt har det varit och är så än. Men vi jobbar på här, man gör ju allt för sin bebis!

Nu ska jag gå in till min älskade familj som sitter och halvsover i soffan framför tv:n!Imorgon är det dags!!Nu är det äntligen dags! Helt otroligt att vi ska bli föräldrar om bara några timmar. Vi är fulla med känslor och jag skrattar och gråter och är rädd och lycklig på samma gång. Hela registret har gått runt idag. Håll alla tummar för oss imorgon bitti och sänd styrka till oss i tanken, det kommer behövas! Nu blir det snart mys med en pizza framför tv:n för att sen duscha och tvåla in mig med specialtvålar och svampar inför ingreppet. Sen är det dags för fasta och sova några få små timmar innan jag måste duscha igen innan avfärd.

Vi längtar efter dig nu bebis!! :D VI ÄLSKAR DIG!

RSS 2.0